zondag 26 mei 2013

Kwarktaart maken

Hooi meiden,

Vandaag ging ik een kwarktaart maken, het regent toch al zowat de hele tijd.
Ik heb niet van elk stapje een foto gemaakt want dan word het echt heel erg lang.
Het is een aardbeien kwarktaart van Dr.Oetker en zelf vind ik dat de aller lekkerste die er is!!





Voor de taartbodem moet je doen:

  • Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springbodem, plaats de rand hierop en sluit de springvorm.
  • Smelt 60 gram boter in een pannetje
  • Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter.
  • Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van de lepel
  • Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.

Om de taart zelf te bereiden moet je doen:

  • Doe het water ( 400 ml op kamertemperatuur ) en de taartmix in een kom en klop dit met een mixer met garden op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel
  • Voeg de kwark en de ongeklopte slagroom toe en klopt het mengsel met de mixer op de hoogste stand ten minste 2 minuten tot een luchtige massa. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast.
  • Schenk het taartmengsel over de bodem.
  • Laat de taart minste 2 uur en 50 minuten in de koelkast staan. 


Ik heb hier zoals je kan zien de kruimelmix helemaal glad gemaakt met de achterkant van de lepel!
Als je het niet goed glas hebt gemaakt valt het snel uit elkaar wanneer je het wil gaan op eten en dat is nou net niet wat ik zou willen.

Zo ziet het eruit wanneer je de kwark erin hebt gedaan, ook de kwark kan je met een de onderkant van de lepel een beetje glad maken. 



Als je hem dan 2 uur en 50 minuten in de koelkast heb laten staan ziet die er zo uit:


Echt heerlijk was het!! Als ik een kwarktaart maak.. is het altijd aardbei!
Ik hoop dat jullie het leuk vonden

Liefs, Céline










Geen opmerkingen:

Een reactie posten